Loading…

Via Ferrata klatretur på Tjøme

Krevende klatring

Kurs i rappellering

Luftig rappellering

Naturlige grep i fjellet

Fjellklatring

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Via Ferrata Tjøme

Det unike med vår Via Ferrata klatretur er at vi i tillegg lærer deg å rappellere.
Kun 30 minutter fra Tønsberg, 1 time fra Sandefjord og bare 2 timer fra Oslo finner du Vestfolds eneste Via Ferrata rute. Selv fra Østfold er det ikke langt til vår Via Ferrata rute.

Så bli med på en fantastisk Via Ferrata klatretur med luftige rappelleringer, samtidig som dere nyter utsikten utover skjærgården i Færder Nasjonalpark. Våre gjester blir overasket over hvor bratt, utfordrende og luftig det er på Tjøme. Dere får oppleve, en ny spennende aktivitet som de fleste mestrer og mulig litt sommerfugler i magen. Vi avslutter med noen luftige svev i Zipline.

Vanskelighetsgrad - Via Ferrata Tjøme
Vi har laget en variert og spennende Via Ferrata klatrerute. Du kan velge å klatre med naturlige grep i fjellet eller gjøre det enklere ved å holde i vaieren. Det betyr at deltakere med ulike ferdigheter, kan klatre sammen. Om noen ønsker det, kan man stå over de mest utfordrende partiene og fortsette videre på neste del.

Nyhet 2017 - de sprekeste kan velge to ekstra krevende ruter underveis.

Via Ferrata utstyr
Dere får låne alt sikkerhetsutstyr og vi gir dere full opplæring i rappellering og klatreteknikken.
Ta gjerne med en liten sekk til drikke og mat.

Praktisk info
Tid: 3 – 4 timer
Turene går hver lørdag kl.14.00 og flere andre ukedager i sommerferien.
Sted: Base Camp Sjøbusand 62
Parkering: Scandic Havna Hotel Havnaveien 50 3145 Tjøme. Gratis parkering for våre Via Ferrata kunder. Dere bør beregne 12-15 minutter på å gå bort til Base Camp.

PRODUKTARK

Via Ferrata priser
Kr 680,- p.p. inkl. rappelleringskurs og Zipline
Minstepris for små grupper kr 3.000,- (1-4 p som ønsker egen tid/guide)

KJOP BILLETT 1

*Klatre ruta på egenhånd?
Kr. 480,- inkl. utstyr, tau og rutebeskrivelse (1-4 pers kr. 2000.-)
*Krever at man behersker både rappellering og klatring.
Ruta ligger på vår private eiendom og kan ikke fritt benyttes.

Loading…

Hva er Via Ferrata?

Via Ferrata er en klatrerute som benytter en vaier som er boltet fast i fjellet langs hele ruta. Ordet "Via Ferrata" er italiensk og betyr " Via jernvei". En tradisjonell Via Ferrata rute sør i Europa består av faste installasjoner i form av jernbøyler og vaiere som er boltet fast i fjellet. Dette er en gammel metode som ble først brukt av militære tropper i Dolomittene under første verdenskrig. De var avhengige av hurtige forflytninger opp og ned fjellsidene i den hensikt å overraske eventuelle fiender.

I dag blir Via Ferrata teknikken brukt som et hjelpemiddel i klatring og man gjør områder mer tilgjengelige for alle, uavhengig av erfaring og klatreferdigheter. Aktiv Fritid - ut på tur, har bygget ruta etter norsk klatrestandard med utelukkende CE - godkjent utstyr, bolter og vaiere.