fbpx

MILJØSERTIFISERING

Norsk Økonturisme 2020-2023

Miljøsatsing
Aktiv Fritid har valgt å ta vare på miljøet på best mulig måte. Og dette er vi svært opptatte og stolte av. Vi vektlegger bærekraftig drift og miljøvennlige tilbud.

Norsk Økoturisme
Vi er miljøsertifisert under Norsk Økoturisme i 2016 og er den første
aktivitetsarrangøren på Østlandet som har denne krevende sertifiseringsordningen.
http://www.hanen.no/norsk-okoturisme

Matservering
Vi har vært Debio godkjent fra 2014 til 2017. Fra mai 2017 har vi valgt og gå ut av ordningen. Vi serverer fortsatt økologisk mat og drikke og vi benytter fortrinnsvis lokale råvarer.

Aktiviteter
Våre aktiviteter er miljøvennlige. Aktivitetene tilpasses det allerede spennende området/naturen vi har på vårt eget sted, Base Camp i strandsonen på vakre Tjøme med Færder Nasjonalpark som nærmeste nabo.

Base Camp
For å si det enkelt; alt som er på Base Camp er enten båret eller trillet inn i trillebår, vi har verken vei, strøm eller vann. Steiner er flyttet med spett og bygningene er satt opp uten noe bruk av maskiner eller annen motorisert ferdsel. I 2015 ble Base Camp ryddet for underskog så det naturlige landskapet kommer ennå bedre frem. Høsten 2016 fikk vi laget en vei helt bort som brukes av HC gjester og til frakting av utstyr.

Bakgrunn for valg av miljøsertifisering
Dagens reiseliv får stadig flere miljøbevisste turister og det forventes at norske bedrifter er bevisst i sin miljøbelastning. Tilfredsstiller man kravene for Norsk Økoturisme, lever man også opp til internasjonale mål for økoturisme. Ønsker man å være blant de beste i verden på økoturisme og utnytte de markedsmulighetene dette kan gi, er første trinn å bli en godkjent økoturismebedrift.

Økoturisme konseptet skal ikke bare være et miljømerke (eller kvalitetsmerke), men et helhetlig konsept med fokus på å tilby minneverdige opplevelser, miljøvennlige aktiviteter og være en god økoturismeaktør – for gjester, ansatte, miljø og lokalbefolkning.

hanen