fbpx

VIA FERRATA TJØME

>

>

Det unike med vår Via Ferrata klatretur er at vi i tillegg lærer deg å rappellere. Kun 30 minutter fra Tønsberg, 1 time fra Sandefjord og bare 2 timer fra Oslo finner du Vestfolds eneste Via Ferrata rute. Selv fra Østfold er det ikke langt til vår Via Ferrata rute.

Så bli med på en fantastisk Via Ferrata klatretur med luftige rappelleringer, samtidig som dere nyter utsikten utover skjærgården i Færder Nasjonalpark. Våre gjester blir overasket over hvor bratt, utfordrende og luftig det er på Tjøme. Dere får oppleve, en ny spennende aktivitet som de fleste mestrer og mulig litt sommerfugler i magen. Vi avslutter med noen luftige svev i Zipline.

Vanskelighetsgrad – Via Ferrata Tjøme
Vi har laget en variert og spennende Via Ferrata klatrerute. Du kan velge å klatre med naturlige grep i fjellet eller gjøre det enklere ved å holde i vaieren. Det betyr at deltakere med ulike ferdigheter, kan klatre sammen. Om noen ønsker det, kan man stå over de mest utfordrende partiene og fortsette videre på neste del. De sprekeste kan velge ekstra krevende ruter underveis. OBS! For å klatre de krevende rutene må man ha fjellstøvler eller fjellsko med stiv såle.

Via Ferrata utstyr
Dere får låne alt sikkerhetsutstyr og vi gir dere full opplæring i rappellering og klatreteknikken. Ta gjerne med en liten sekk til drikke og mat.

Praktisk info
Tid: 4 timer
Aldersgrense: 14 år (barn fra 12 år kan delta i følge med en uredd voksen klatrer).
Sted: Base Camp Sjøbusand 62
Parkering: Scandic Havna Hotel Havnaveien 50 3145 Tjøme. Dere bør beregne 12 – 15 minutter på å gå bort til Base Camp.

Via Ferrata priser
Kr 750,- p.p.
Små grupper kr 5.000,- (1 – 7 p som ønsker egen tid/guide)

Klatre ruta på egenhånd?
Ja, meld dere på en av våre fellesturer. Bli med på gjennomgang av rappellering og klatreteknikken. Så fort vi ser at dere mestrer teknikkene så lar vi dere klatre i eget tempo. Alle våre rappelltau henger klare og instruktøren vil være tilgjengelig ved behov.

Ruta vår er bygd på Berits private eiendom (uten noe økonomisk støtte fra det offentlige). Det er en stor investering å bygge / vedlikeholde anlegget. Så vi må ta betalt av alle gjester som ønsker å klatre i vår Via Ferrata. Flere av de andre rutene i Norge er bygd i utmark med økonomisk støtte fra Innovasjon Norge. Det kan være årsaken til at de fritt kan benyttes.